Търговска верига дава работа за кърмачки

Търговска верига дава работа за кърмачки  | StandartNews.com

Търговска верига обяви, че е готова да предостави на жени в отпуск по майчинство почасова работа, без да губят обезщетенията си. Това става ден след като социалният министър Зорница Русинова обеща на майките с деца до една година, които се върнат на работа, да получават освен заплата и половината от обезщетението си за майчинство.

От веригата магазини за обзавеждане на дома HomeMax съобщиха, че предлагат програма на майките с деца на възраст от 1 до 2 г., на които ще бъде дадена възможност за работа от 4 до 6 часа през седмицата или работа през уикенда. След изтичане на майчинството има опция за назначаване на пълен или непълен работен ден.

"Програмата за почасова заетост е при договорни условия, които не прекъсват отпуска за гледане на дете при първия работодател, нито намаляват обезщетението от НОИ", поясняват от отдела "Човешки ресурси" в компанията. Позициите, на които веригата магазини въвежда програмата си, са логистици - на 4-часов работен ден, и продавач-консултанти - на 6-часов. Заплащането е твърда сума, която се предлага на одобрените кандидатки. Търговските обекти на HomeMax са в Бургас, Варна, Плевен, Пловдив, Русе, София и Стара Загора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай