Талия по часовник

Талия по часовник | StandartNews.com

Не се отдавайте фанатично и емоционално на диети, препоръчани от приятели, които се кълнат в чудодейното им въздействие върху силуета. Отнесете се рационално към целта - да свалите килограми в името на здравето и на душевния комфорт, но без да се изнервяте. Стресът и без това е достатъчен - от сутрин до вечер. Направете сметките си според часовниковата стрелка.

На закуска приемайте мазнини - точно по това време организмът отделя повече ензими, които успешно разграждат и изгарят "врага". Можете да си доставите удоволствие с 80 грама козе сирене - или две твърдо сварени яйца - или два резена шунка плюс 60 грама пълнозърнест хляб. След 20 минути - кафе или чай, но без захар и мляко.

На обяд - протеини. В тези часове протеазите, които отговарят за тях, са във вихъра си. Така че 250 грама месо - или риба, 100 грама ориз - или леща - или грах - няма да ви навредят. Но без мазнини - с тях приключихте до 10 часа.

16 е вашият "щастлив" час - можете да хапнете 30 грама шоколад. Защото инсулинът действа на мига и бързо се "оправя" с глюкозата в кръвта. Така че какаовото изкушение веднага ще се превърне в енергия, която ще ви крепи до залеза на слънцето. Това е моментът, в който трябва да се заредите до вечерта - иначе ще изгладнеете зверски. Плодовете са ваши - банан, круша, ябълка, череши, ягоди. Но ако искате да сте съвсем стриктни, комбинирайте не повече от два.

На вечеря - само фибри. Това означава: 250 грама печена риба - или 150 грама бяло пилешко месо. Гарнитурата е ясна: зелена салата или задушени много леко зеленчуци, тъй като те съдържат най-много минерали, фибри, витамини. Съвсем малко, почти символично - зехтин. Никаква сол, никакъв хляб, никакво сирене, никакъв десерт. След 19 часа организмът произвежда най-малко ензими - така че храносмилането също се приготвя за сън. Затова е добре да се хапне само един тип блюдо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай