Създадоха парфюм с ухание на Юпитер

Мирише на развалени яйца, смесени с горчив привкус на бадеми и щипчица ухание на почистващ препарат

Създадоха парфюм с ухание на Юпитер | StandartNews.com

Парфюм с ухание, вдъхновено от ароматите, изпускани от Юпитер, тръгва на пазара. Създател на новия продукт е Апостолос Харисис, който е вложил в него лек полъх на развалени яйца, смесени с горчив привкус на бадеми и щипчица ухание на почистващ препарат. По неговите думи парфюмът излъчва гордо и авангардно послание на околните. Фирмата "Толи" пуска парфюма на 26 октомври на цена от 34 долара за 15 милилитра и от 59 долара за 50 милилитра.

Харисис е изучил занаята във френския град Грас - парфюмерийната столица на света. Но като голям фен на науката, той решил да изпробва неизследвани територии в този бизнес.

"Уханията на жасмин и рози наистина са приятни и аз ще продължа да ги използвам в творенията си, но те напоследък са свръхексплоатирани и доскучават. Поради тази причина реших да се вдъхновя от газовия гигант Юпитер. Внимателно анализирах всички данни на НАСА, получени от сондата "Джуно". Предизвикателството за мен беше да смеся хармонично три силни ухания, които да носят послание", коментира Харисис, предаде БТА.

Парфюмът "Юпитер" притежава и нотки на амоняк, които изчезват след петнайсетина минути. Тогава пък избиват намеци за сяра. Но хубавото е, че излъчването завършва с аромат на горчиви бадеми, шафран и мускус. Създателят на новия продукт признава, че той не е за всеки, а само за клиенти с богата фантазия. "Юпитер" има трайност около шест часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай