Стандартнюз спира за #ЧасътНаЗемята

Стандартнюз спира за #ЧасътНаЗемята | StandartNews.com

От 2007 година една простичка на пръв поглед идея завладя сърцата и умовете на хората по целия свят - "Часът на Земята". И тази година в "Часът на Земята" от 20:30 часа българско време, агенция "Стандартнюз" ще изгаси осветлението и мрежата си за 1 час. Традицията постави преди години Кремена, за което й благодарим. Със спирането на информационния поток за 1час екипът ни подкрепя глобалната инициатива на WWF. Очаквайте ни отново в 21:30 часа.

Празникът за природата, организиран от WWF, обединява рекорден брой държави – в 178 страни има организирани събития за "Часът на Земята". Три месеца след глобалното споразумение за климата, постигнато от световните лидери в Париж, за "Часът на Земята"- 2016 тази събота ще видим милиони хора, призоваващи правителствата да "променят климатичните промени".

WWF приканва всеки да се присъедини към апела за климата през социалните си мрежи – моментът е важен, защото ред правителствени ръководители показват, че вече са склонни да правят компромис и отстъпки спрямо договорените цели на споразумението от Париж. Българските потребители могат да използват хаштаг #ЧасътНаЗемята, за да достигне посланието им до повече хора. Или световният такъв #ChangeClimateChange.

Традиционно представителни сгради и световни културни паметници като Айфеловата кула, Тадж Махал и операта в Сидни ще бъдат изгасени символично за един час. Българските институции също подкрепят "Часът на Земята" – фасадното осветление на Народното събрание, Президентството, храм-паметника „Александър Невски" и на много други учреждения и бизнес сгради ще бъде притъмнено.

Над 90 български общини са потвърдили, че ще се включат в "Часът на Земята" и ще изключат осветлението на значими обекти в централната част на населените места. В много градове хората се организират за различни природозащитни инициативи – светлинни шествия, конкурси, изложби.

В София традиционната среща е пред Народния театър „Иван Вазов".
#ChangeClimateChange #ЧасътНаЗемята


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай