Среща на АПИ и Световната банка в Банско

Среща на АПИ и Световната банка в Банско | StandartNews.com

Банско. На работна среща в Банско ще бъдат представени резултатите от досегашното сътрудничество между Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ) и Световната банка. Тя започва днес и ще продължи и утре, съобщиха от пресцентъра на АПИ.

Международната финансова институция е консултант на държавната пътна администрация при изготвянето на стратегически документи, свързани с повишаване на ефективността и устойчивото развитие на пътния сектор, институционалния капацитет и усвояването на средствата от европейските фондове в пътната инфраструктура до 2020 г.

С експертизата на Световната банка са разработени ключови документи в пътния сектор - бизнес план за АПИ, план за действие по пътна безопасност до 2020 г., средносрочна програма за пътищата, IT стратегия и т. н.

Работната среща ще бъде открита в 16.00 часа в хотел „Кемпински Гранд Арена" в Банско от министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева, председателя на Управителния съвет на АПИ инж. Стефан Чайков и постоянния представител на Световната банка Маркус Репник. В срещата ще участват директорът на сектор „Транспорт" във финансовата институция Хосе Луис Иригойен, съветници и експерти от Световната банка, Eвропейската комисия, Европейската инвестиционна банка, Европейската банка за възстановяване и развитие, държавната администрация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай