Сметната палата публикува отчетите за предизборните кампании

Сметната палата публикува отчетите за предизборните кампании | StandartNews.com

София. Сметната палата публикува отчетите за приходите, разходите и поетите задължения за плащане във връзка с предизборната кампания за изборите за народни представители, проведени на 5 октомври 2014 г., съобщиха от институцията. Пред Сметната палата отчети са представили 18 политически партии, 7 коалиции от партии и 1 инициативен комитет.

В съответствие с изискванията на Изборния кодекс Сметната палата публикува и представената информация от доставчици на медийни услуги, социологически и рекламни агенции, и агенции за осъществяване на връзки с обществеността за предоставените от тях услуги на участниците в изборите.

От участвалите в изборите инициативни комитети 6 не са представили отчети. Те са издигнали независими кандидати за народни представители, регистрирани от РИК Бургас (два), София област, София 24 МИР, София 25 МИР и Благоевград. Две от 18-те партии, участници в изборите – партия „Нова България" и партия „Общество за нова България", са подали отчетите си един ден след законовия 30-дневен срок от изборния ден, който изтече на 4 ноември.

Отчетите на участниците в изборите са публикувани в Единния регистър по Изборния кодекс, който е достъпен през интернет страницата на Сметната палата.

Сметната палата предстои да извърши одит за съответствие на декларираните приходи и извършените разходи във връзка с предизборната кампания, когато те са над 1000 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай