Сряда,

Сметната палата публикува отчетите за предизборните кампании

От: Администратор -
1253
Сметната палата публикува отчетите за предизборните кампании
A
A
A

София. Сметната палата публикува отчетите за приходите, разходите и поетите задължения за плащане във връзка с предизборната кампания за изборите за народни представители, проведени на 5 октомври 2014 г., съобщиха от институцията. Пред Сметната палата отчети са представили 18 политически партии, 7 коалиции от партии и 1 инициативен комитет.

В съответствие с изискванията на Изборния кодекс Сметната палата публикува и представената информация от доставчици на медийни услуги, социологически и рекламни агенции, и агенции за осъществяване на връзки с обществеността за предоставените от тях услуги на участниците в изборите.

От участвалите в изборите инициативни комитети 6 не са представили отчети. Те са издигнали независими кандидати за народни представители, регистрирани от РИК Бургас (два), София област, София 24 МИР, София 25 МИР и Благоевград. Две от 18-те партии, участници в изборите – партия „Нова България" и партия „Общество за нова България", са подали отчетите си един ден след законовия 30-дневен срок от изборния ден, който изтече на 4 ноември.

Отчетите на участниците в изборите са публикувани в Единния регистър по Изборния кодекс, който е достъпен през интернет страницата на Сметната палата.

Сметната палата предстои да извърши одит за съответствие на декларираните приходи и извършените разходи във връзка с предизборната кампания, когато те са над 1000 лв.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички