Скопие хвана нашенка с 4 кг "Сваровски"

Скопие хвана нашенка с 4 кг "Сваровски" | StandartNews.com

Скопие. Българка е била задържана при опит да внесе в Македония 1500 бижута "Сваровски". Арестът е станал на границата при Деве баир, пише скопският "Утрински весник".

Бижутата били открити във вторник сутринта в пет пътнически сака, покрити с каталози за бижута, въпреки че българският гражданин, който карал автомобила, и неговата спътничка И.А., казали, че нямат нищо за деклариране. При последвала проверка в колата били открити 1499 бижута "Сваровски", тежащи общо около 4 килограма. Задържаната стока била на стойност 420 000 денара (61 денара = 1 евро), което е близо 7000 евро.

Пред граничарите нашенката обяснила, че е мениджър на "Сваровски" за България, Македония и Сърбия. Тя казала, че идва в Македония за презентация на бижутата, които не са нейни и не са за продажба. Жената обаче нямала официална покана за презентация в Македония, нито могла да посочи лице за контакт, което да потвърди организирането на презентация. Ценностите са временно задържани. Срещу българката е повдигнато обвинение за контрабанда на накити.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай