Швейцария ни дава трамваи

Швейцария ни дава трамваи | StandartNews.com

Столична община ще тегли заем на стойност 81 млн. лева от "Българската банка за развитие" за погасяване на стари задължения към транспортните оператори за градска мобилност. Това е един от докладите, който ще внесе зам.-кметът по транспорта Любомир Христов на предстоящата сесия в четвъртък. Общинските съветници ще гласуват подписването на споразумението между столичната община и швейцарския държавен секретариат по икономически въпроси за доставката на 28 употребявани трамвая. Средната им възраст е 15 години.

Швейцарските трамвай ще сменят 35 софийски мотриси, които са над 50-годишна възраст. Проектът е за 3 млн. швейцарски франка, като столична община ще плати само 60 хил. швейцарски франка. Доставката ще започне 2016 год. и ще приключи до 2018год.

Любомир Христов сподели, че през ноември изтича договорите с частния превозвач „Карат С" , които обслужва 6 линии на градския транспорт. Линиите 30, 42, 54, 68, 84, 90 ще се обслужват вече от общинската фирма "Столичен автотранспорт". В края на годината по тях ще бъдат пуснати чисто нови автобуси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай