Шок! Нови открития след изследването на Луната

Направени са 35 проби на спътника

Шок! Нови открития след изследването на Луната | StandartNews.com

По време на китайската мисия "Chang'e 5" бяха открити нови водни запаси от Луната. Това може да позволи на астронавтите да използват спътника на Земята като база за изследователски нужди.

Събрали са 35 проби на случаен принцип от почвата на Луната. Там са открити частици от стъкло, които съдържат H20. Според учени има голям резервоар, който притежава замръзнала вода, който е малко по-малък от този открит на Земята. Тези запаси могат да допринесат за големи количества от течността.

Стъклото, което съдържа водата, е образувано от множеството метеорити, ударили се в Луната.

Начинът, по който се превръщат в течността, е, че се присъединяват към лунната почва след изхвърлянето на горещи, разтопени капки. Тогава те всмукват водата като гъба и пресъздават цикъла на водата върху почвата на Луната. Учените споделят, че част от H20-то също отива в космоса.

В близко бъдеще астронавтите имат желание да живеят на лунна земя. Точно поради тази причина такъв тип изследвания са много важни за космонавтиката

За да изучава близките планети, НАСА има намерение да изпрати мисия до Луната до 2025 година. Така те ще изучават планетите в околието и.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай