Шест сериала по "Игра на тронове"

Джордж Р. Р. Мартин е подписал 5-годишен договор за 8-цифрена сума.

Шест сериала по "Игра на тронове" | StandartNews.com

Шест сериала по „Игра на тронове“ се очакват като резултат от новия 5-годишен договор на Джордж Р. Р. Мартин за 8-цифрена сума. Феновете на култовата фентъзи сага отдавна очакваха авторът на „Песен за огън и лед“  да предприеме решителни действия с НВО, след като вече се работи по поредицата „Дом на дракона“. Ето някои от от работните заглавия - Nymeria project:The Sea Snake, Flea Bottom, Dunk and Egg project. Предполага се, че в пакета влиза и анимационна лента. 

Но Джордж Р. Р. Мартин все още не е завършил последната книга за битката за Железния трон. Вероятно няма време, защото е и изпълнителен продуцент на поредицата „Кой се страхува от смъртта“ и „Пътна маркировка“, отново за НВО, като работи по сериал и филм за други компании.

Премиерата на  „Дом на дракона“ е планирана за 2022 година. Засега са поръчани десет епизода от предисторията. Сюжетът ще проследи гражданската война между Ренира и Егон Таргериан за властта над Седемте кралства - 300 години преди събитията в „Игра на тронове“. Главната роля на крал Визерис Таргариен е поверена на Пади Консидайн, а към него се присъединиха Мат Смит, Ема Дарси и Оливия Кук. Смит ще е принц Деймън Таргариен, който е малкият брат на краля. Дарси ще влезе в роклята на Рейнира – най-голямото дете на Визерис и наследница на Железния трон. Кук е Алисан Хайтауър - втората съпруга на краля и дъщеря на Ръката на краля - сър Ото Хайтауър.

Първо от НВО стартираха работа по предисторията „Кървава луна“, чийто пилотен епизод дори бе заснет. След него от компанията оставиха проекта на трупчета и зачеркнаха 15 милиона долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай