Сериозно ли е? НИМХ обяви прогнозата за тези дни

Какво ще бъде времето и на 8 март

Сериозно ли е? НИМХ обяви прогнозата за тези дни | StandartNews.com

През нощта над страната ще има разкъсана облачност, над много райони незначителна, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца и през деня още малко ще се понижи. През нощта ще е почти без валежи. Ще духа слаб юг-югозападен вятър. Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, в югоизточните райони до 7°-8°, в София - около 0°.

Във вторник ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, главно над южните и планинските райони, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб и умерен юг-югозападен вятър. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще бъдат между 14° и 19°, в София - около 14°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има само на юг от Бургас, но без валеж. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат от 10°-11° по северното крайбрежие до 16° на юг. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над масивите от Южна България, но ще остане почти без валежи. Ще духа слаб и умерен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 0°.

През следващите два дни ще има променлива облачност, по-често значителна в четвъртък; възможни са само изолирани превалявания. Вятърът ще е от запад-югозапад, предимно умерен, в Дунавската равнина и Източна България временно силен; затоплянето ще продължи и в четвъртък максималните температури ще са между 18° и 23°.

Сутринта в отделни котловини в Западна България минималните температури ще са все още около 0°, в останалите райони - между 2° и 7°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай