Сензация: Куркински с нов клип след 20 години

Човекът оркестър избра за свой съучастник рапъра Боро Първи

Сензация: Куркински с нов клип след 20 години | StandartNews.com

Фото Владимир Груев

Мариус Куркински произведе сензация - човекът оркестър създаде музика и текст за своята част от дуета му с Боро Първи. Клипът е първият, който актьорът режисьор пуска след 20-годишен антракт. Песента "Черни очила" и видеото към нея ознаменуват старта на предстоящия осми албум на рапъра "Песни с хора дет ме кефят". Режисьор на клипа е Оги Костовски. Пред камерите са още Кирил Ефремов, Павел Иванов, Марина Стоилова, Благица Стоименова.

Боро Първи е от Варна, където започва кариерата си на артист преди повече от десет години. Трупа популярност с остроумни метафори и рими в комбинация с модерно звучене и смесване на множество музикални стилове и течения. Зад гърба си има 7 студийни албума. През последната година освен на музикалната сцена, Боро започва и своите изяви на театралната, участвайки в спектакъла "Направихте ме на луд", продуциран от Кирил Кирилов. Сред най-големите хитове на Боро Първи са "Вивалди", "Майко Майко" и "Мърдай".

"Мариус Куркински не само е създал песни, които са част от саундтрака на детството ми, а за мен е олицетворение на върха в българския театър. Тази песен не само е първият сингъл от следващия ми албум, а един от най-големите ми успехи изобщо. Благодаря на Мариус, че избра да се довери именно на мен за завръщането си на музикалната сцена, благодаря на Кирил Кирилов за възможността, благодаря на всички, които търсят и споделят изкуството, дори в тези странни времена", пише Боро Първи в Инстаграм.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай