Секс-колесница в руините на Помпей

Каляската е консервирана от вулканичната пепел

Секс-колесница в руините на Помпей | StandartNews.com

Уникална находка в руините на изпепеления от  Везувий античен римски град Помпей. Археолозите откриха „лимузина“ за сватби и оргии. За особеното предназначение на древната огромна каляска говорят орнаментите й – медальони по предната и задната й част, на които са изобразени страстни съвкупления на мъж с жена в различни пози, съобщи „Монитор”.

Декоративните елементи от бронз и калай са добре запазени. Каляската е консервирана от вулканичната пепел. Така до наши дни са се запазили и органични материали като дърво, кожа, коноп и др.

Историците от Помпей са склонни да смятат, че древната „лимузина“ за сватби и оргии е принадлежала на имотен патриций - плейбой, който е бил собственик на луксозното жилище, в което е е открита. Става дума за вила с огромен парк в покрайнините на богатия на времето римски град, като колесницата е била намерена в обора на богаташкия имот. Там преди време са били открити вкаменените останки на три жребеца, които обикновен римлянин не е можел да си позволи. По всяка вероятност патрицият е предоставял богато украсената каляска на приятели и роднини за откарване на поредната булка до нейния жених в бъдещия им дом. Тъй като луксозното за времето превозно средство е имало и покривало, то най-вероятно е било използвано от собственика му за „пътуващи оргии“. От тези, които често се случват днес в дългите над 10 метра лимузини за специални и богато напоени с шампанско церемонии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай