Седем жертви при катастрофа с български автобус в Украйна

Първоначалната информация бе за седем загинали, но по-късно стана ясно, че броят им се е увеличил

Седем жертви при катастрофа с български автобус в Украйна  | StandartNews.com

Волин. Катастрофа между туристически автобус с български номера и пътнически автобус отне живота на осем души тази сутрин. Инцидентът се е развил в украинската Волинска област, РИА Новости цитира държавната служба по извънредни ситуации. Сред жертвите са двамата български шофьори, информира bTV.

Първоначалната информация бе за седем загинали, но по-късно стана ясно, че броят им се е увеличил. 

Инцидентът е станал в района на град Ковел, Волинска област, на около 450 км от столицата Киев. Освен двамата българи, са загинали още 6 души, сред които едно дете. Сред пострадалите, които са настанени в болницата в град овел, засега няма информация да има други българи, каза за "Хоризонт" дежурната в регионалния клон на Държавната служба по извънредните ситуации.

Загиналото дете е гражданин на Беларус, родено през 2000-ата година. На място са загинали четирима души, включително детето, а други трима са починали по-късно в болницата. Други 27 души са ранени. Повечето пострадали са беларуски граждани.

Автобусите са се движили по магистрала М-19 и са се сблъскали в района на село Воля. В автобуса, който е превозвал граждани от Минск за "Слънчев бряг", за почивка в България, е имало общо 50 души. 40 от тях са били тийнейджъри на възраст до 16 години, другите осем пасажери са били възрастни, а шофьорите са били двама. Вторият автобус се е движил по маршрута Луцк-Шацк. От автогарата в Луцк съобщават, че са продали осем билета за него, но общият брой на пътниците е бил над 20 души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай