Рокада в ефир. Кой изгоря по БНТ

Ето кой сериал е свален екран само след един сезон

Рокада в ефир. Кой изгоря по БНТ | StandartNews.com

Вторият сезон на хитовия игрален сериал, продуциран от Българската национална телевизия – „Вина“ – започва на 7 януари 2024 г. и ще се излъчва всяка неделя от 21:00 ч. по БНТ 1.

Миналата година първият сезон на сериала, който веднага се превърна в любимец на зрителите, се излъчваше в четвъртък, а неделя бе запазена за друг-"Войната на буквите", припомня Hotnews.bg. Той обаче се сгромоляса с гръм и трясък, въпреки заявката, че ще бъде най-рейтинговия заради звездните актьори и историческо-мистериозен сюжет. Нелепата епоха, нескопосаният диалог и не на последно място-твърде елементарния сюжет направиха така, че Войната да няма втори сезон, за разлика от "Вина".

Сериалът „Вина“ е с режисьор Виктор Божинов, сценаристи са Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова. Креативни продуценти на втори сезон са Виктор Божинов и Ваня Николова. Режисьор по монтажа е Нина Алтъпармакова, композитор е Петър Дундаков, оператори са Калоян Божилов и Георги Гвоздев. Художник-сценограф на съвременните епизоди е Самуил Ганев, а на епизодите в епоха – Росица Бакева. Изпълнителен продуцент е Надежда Цветкова. Главните роли се изпълняват от Владимир Зомбори, Елена Телбис, Михаил Билалов, Параскева Джукелова, Кристина Верославова, Герасим Георгиев – Геро, Силвия Лулчева, Димитър Селенски, Климентина Фърцова и др.

Сред изненадите във втория сезон на „Вина“ е участието на още любими актриси – Лилия Маравиля, Мая Бежанска и Милица Гладнишка. Главните роли в епизодите в епоха се изпълняват от Александър Хаджиангелов, Ева Данаилова, Изабела Иванова, Велислав Павлов, Фани Коларова, Петър Дочев, Каталин Старейшинска. На хълма, от другата страна на „Маркова изба“, се готви да отвори вратите си нова винарна. Нейните собственици имат стара семейна история, която най-неочаквано се свързва с тази на винаря предприемач Марко Велчев. Но кой в действителност е Марко и как са се пресекли пътищата на тези две фамилии, които съдбата разпилява по различните краища на света, за да ги събере отново около един-единствен хълм?

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай