И рибите в депресия, отказват храна

Без посетители в аквариумите, животните тъгували за общуване

И рибите в депресия, отказват храна | StandartNews.com

От аквариума в град Кернс, Австралия, съобщиха, че рибите им са започнали да проявяват симптоми на депресия, откакто сградата е затворила врати за посетители заради пандемията. Морският биолог от екипа споделя, че животните са станали летаргични и са изгубили интерес към околната си среда при липсата на публика, с която да си контактуват. Някои от рибите се криели в тъмните ъгли на резервоара, а една от тях дори спряла да се храни преди няколко седмици.

„Хората не осъзнават, че животните ги виждат през стъклото и всъщност харесват да си общуват с тях. Рибите са много любопитни и обичат да гледат разнообразните лица, които ги посещават всеки ден - присъствието на посетители е вид стимулация за тях“, коментира специалистът пред ABC News.

За да се помогне на животните, е бил нает допълнителен плувец, който да влиза при тях и да им прави компания. Сега трима души се редуват, като плуват в резервоарите и си играят с рибите.

„Имаме леопардови акули, които обичат да се гушкат, все едно са кученца. Сега с третия човек, който да ги забавлява, се надяваме, че настроението им ще се повдигне“, споделя мениджърът на аквариума.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай