Рейс мина на червено и помете трамвай (ОБЗОР)

Рейс мина на червено и помете трамвай (ОБЗОР) | StandartNews.com

Автобус по линията 72 не спря на червен светофар, помете трамвай и вкара 7 пътници в болница вчера около 10,55 ч. Безпрецедентната за София катастрофа затвори за 80 минути движението на бул. "Драган Цанков" и "Евлоги Георгиев". "Натиснах спирачката, но видях, че няма да мога да спра. Ако бях продължил да я натискам щях да спра по средата на кръстовището, а колите отляво и отдясно да ме ударят.

Затова накрая натиснах пак газта, за да изляза по-бързо от кръстовището", разказа за "Стандарт" шофьорът на автобуса Станимир Пепелянков. Автобусът обаче не успял да премине, защото пресякъл пътя на жълта мотриса по маршрут 10. Ватманката видяла в последния момент профучаващия автобус и не могла да реагира. Трамваят задрал задната врата на автобуса, като единият от фаровете й останал вътре в превозното средство. Заради инерцията на рейса трамваят излезе от релсите и остана полуобърнат под ъгъл от 45 градуса. Секунда преди сблъсъка ватманката успяла да извика: "О, Боже!". Жената е най-тежко ранена при удара, като е получила натъртвания в гръдната област, разказаха свидетели.

Шофьорът на рейса призна, че е назначен в Столчния автотранспорт едва преди 3 месеца. В профила си във Фейсбук пък е отбелязал, че е завършил Софийския университет "Св. Климент Охридски". Полицаите провериха Пепелянков с дрегер дали е пиян пред журналисти. На циферблата се изписаха 4 нули, което означаваше, че шофьорът е трезвен. Общо 7 души са ранени, четирима от тях са настанени във ВМА, останалите трима са получили помощ в "Пирогов".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай