Рекордни студове и днес в Пловдив и Видин

Рекордни студове и днес в Пловдив и Видин | StandartNews.com

Отрицателни температурни рекорди ще има и днес сутринта в няколко града в страната, сред които Пловдив, Кюстендил, Видин и Добрич. В това няма нищо странно обаче, обясни пред "Стандарт" метеорологът от ТВ-МЕТ Симеон Матев. По негови думи рекордите за този месец не са трудни за подобряване. И даде пример с Пловдив, където най-ниската температура отчетена за 7 октомври е 2 градуса по Целзий.Очаква се утре тя да е около нулата.

Причината за днешните рекорди, както и за 26-е от събота е в студен арктичен въздух, навлязъл в страната в средата на миналата седмица. Матев очаква затопляне на времето, което ще се усети най-добре към средата на тази седмица. Живакът ще скочи до 25 градуса в Сандански и Кърджали.

Минималните температури сутрин пък ще се около 6 до 11 градуса. Застудяване се очаква към края на месеца, но едва с няколко градуса. Температурите през ноември ще бъдат близки до нормата, но се очаква валежите да са повече от обичайното. Въпреки цъфналите в София кестени и народните поверия, че това вещае смразяващо студена зима, метеоролозите очакват тя да е дори по-топла от обичайното.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай