Реформаторите във Варна разделени

Реформаторите във Варна разделени | StandartNews.com

СДС застана зад ГЕРБ, Костов руши дясното, обяви Янко Станев

Реформаторите не успяха да се разберат за кандидатите си за кметове в страната. Въпреки усилията и арбитражите, Блокът остана разделен във Варна. Структурата на СДС подкрепя настоящия кмет Иван Портних от ГЕРБ, а представителите на ДСБ номинираха независимия кандидат Чавдар Трифонов.

Манипулациите продължават да рушат единството на десните във Варна, каза местният лидер на СДС д-р Янко Станев. Според него не може да се водят битки вдясно преди кампанията, да има отричане, оплюване, да не се взема под внимание мнението на хората. СДС ще продължи да работи за кандидатурата на настоящия кмет Иван Портних и ще подкрепи хората на ГЕРБ за районни кметове, обяви още Станев. Според него Портних е безспорният победител на местния вот и няма да се стигне до балотаж.

Предизборен скандал избухна и сред хасковските реформатори. Блокът регистрира в общинската комисия за кмет на село Козлец Юмер Мерт, който и в момента е на този пост. Самият той обаче заяви, че не е подписвал задължителната декларация за съгласие, а подписите под нея, с които е входирана, са фалшиви. От избирателната комисия отговориха, че проверката на истинността им не е тяхна работа. В късния следобед от Блока изясниха недоразумението. Те заявиха, че Мерт е дал принципно съгласие да бъде издигнат за кандидат-кмет на Козлец, тъй като бил областен координатор на партията на Корман Исмаилов. От СДС пък уточниха, че с кмета на Козлец има разнобой за подреждането на листата за общински съветници, което вероятно е и причината за реакцията му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай