Разследват опит за убийство на двумесечно бебе

Лекари извадиха мокра салфетка от гърлото на пеленачето

Разследват опит за убийство на двумесечно бебе | StandartNews.com

Бургас. Опит за убийство на двумесечно бебе разследва полицията в Бургас. Детето е било спасено като по чудо след като лекари открили в гърлото му набутана мокра салфетка.

Драмата се разиграла в детското отделение на бургаската МБАЛ. Пеленачето се лекувало там от двустранна пневмония и било придружавано от непълнолетната си майка, която е само на 16 години. Те са постъпили на 22 ноември като детето е било в критично състояние. То е тежало едва 2010 грама. Лекарите подали незабавно сигнал до социалните служби, тъй като детето било очевидно недохранено. Седмица по-късно състоянието му се подобрило и педиатрите планирали да го изпишат. Ден преди това обаче бебето рязко се влошило и започнало да посинява.

"Когато разбрахме, че нещо не е наред, веднага преместихме новороденото в интензивния сектор на отделението, а по-късно в реанимация. Колегите там установиха, че в горните дихателни пътища е натикана мокра кърпичка, с каквато обикновено се прави тоалетът на бебето. Веднага след като извадиха чуждото тяло, състоянието му се подобри", каза шефката на първо педиатрично отделение д-р Силва Шивачева. От болницата са информирали за инцидента полицията, която вече е започнала разследване на опита за убийство. Издирват майката, която веднага след инцидента е изчезнала и е неоткриваема към момента.

От социалните служби е дошло разпореждане детето да бъде настанено в социален дом след като бъде стабилизирано напълно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай