Рапъри пеят и боядисват училища

Рапъри пеят и боядисват училища  | StandartNews.com

Йонислав Йотов-Тото и Лъчезар Евтимов, бивши футболисти и настоящи рапъри, подвизаващи се под името "СкандаУ", правят мащабна кампания из училищата.

Те са изпълнители от "Селект мюзик медия", компанията на Румънеца и Енчев.


Това е хип-хоп турне под наслов "Живей цветно", което си поставя за цел чрез музиката да направи училищните огради по-приветливи. Към "СкандаУ" се присъединява и певецът Любен, а инициативата е подкрепена от инспектората към министерството на образованието. Всеки петък те ще изнасят концерт в някое училище. В събота от 10 ч ще боядисват оградата му в компанията на свои колеги и учениците, а от 11 часа ще играят мачове - звезди срещу отбора на даскалото.
"Хип-хопът е цветен и е музиката на младите, училищата трябва да станат "фреш", a да не лъхат на социализъм, време е да ги освежим! Когато бяхме ученици, нямаше училищни концерти, оградите бяха сиви, беше скучно и това ни дразнеше, но не беше възможно да го променим. Всеки от нас чакаше да свърши последния час и да отиде да играе футбол ", коментират момчетата от "СкандаУ". "Учил съм в чужбина - там даскалото ми беше свежо и цветно, но това не ми правеше впечатление. Когато се прибрах в България и видях училищата, се шокирах от цвета им. Следващата ни акция е да освежим парламента", шегува се Любен. Турнето стартира в столичното 44-то училище, а кампанията ще бъде от март до юни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай