"Ранобудните" обмислят бъдещето си

"Ранобудните" обмислят бъдещето си  | StandartNews.com

София. Организацията на "Ранобудните студенти" решават днес бъдещето си като общност, след окончателното прекратяване на окупацията на Софийския университет. 

"Има идеи на студенти да се направи студентска федерация. Има най-различни идеи, които ще се обсъждат, може заедно да бъде, като "Ранобудни студенти", може да бъде просто отделни групи. Защото от началото до сега вътре сме се събрали доста различни и като хора, и като идеология, като визия за бъдещето." Това заяви Ивайло Динев от "Ранобудните студенти" пред БНР.

"Социалната роля на студентите се вдигна на ниво, което обществото отдавна очакваше, именно като двигател на обществените процеси и един термометър на грешките на политиците. В това успяхме, не успяхме в искането, което имахме от началото до края - оставка. Още в първата декларация критикувахме действията на нашите преподаватели, които са част от Конституционния съд, който всъщност върна Пеевски в Народното събрание. Именно поради това окупирахме, когато Димитър Токушев преподава. Мисля си, че ако бяхме останали с тези посочени там искания поне първите дни можехме да го постигнем. Защото малките искания в постигнатото ни дава смисъл и някакъв живец да продължаваме напред като общност, а едно искане, като оставка, което няма как да бъде постигнато само от студентите, ни притиска постоянно, че ето, не успяваме, не успяваме, и търсим причините и в нас, и в другите." Така той обясни погрешното, според него, категорично искане на оставка на кабинета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай