Неделя,

Пускат парното от събота

От: Администратор -
2234
Пускат парното от събота
A
A
A

Проходите Шипка и Хаинбоаз - готови за първия сняг

Парното ще бъде пуснато от събота, за да стопли хората в кучия студ. От утре синоптиците вещаят минусови температури в по-голямата част от страната. Затова и топлофикациите се стягат да пуснат парното. Топлото ще тръгне към домовете на столичани от събота, съобщиха от дружеството. Тогава ще се изпълнят и двете изисквания на Наредбата за топлоснабдяването - наличие на три последователни дни на средноденонощна температура под плюс 12 градуса и дългосрочна прогноза за трайно застудяване.

Заради рязкото застудяване от вчера "Топлофикация София" започна поетапното пускане на отоплението в детските градини, учебните и здравните заведения. Всички жилищни сгради, които искат отопление веднага, могат да подадат индивидуални заявления с решения на общото събрание на етажната собственост в обслужващия ги топлорайон.

Старопланинските проходи през Шипка и Хаинбоаз са готови за първия сняг, който според метеоролозите се очаква да падне през уикенда. Това увери шефът на областното пътно управление Мехмед Осман при вчерашната си работна среща с областния управител Димитринка Петрунова. За нормално обслужване на пътищата при зимни условия фирмите трябвало да осигурят общо 4700 тона сол и 8650 тона пясък. Според договорите с тях към 1 ноември на опорните пунктове трябвало да са доставени 60% от тези количества. Осман увери, че материалите за опесъчаване вече били налични. Засега обаче на опорните пунктове на двата прохода са били доставени малко над 1000 т сол и пясък, 7 комбинирани машини и 3 пясъкоразпръсквателя. Фирмите, които поддържат автомагистрала "Тракия" в Старозагорско и първокласните пътища, второ и третокласните отсечки между селата, също имали готовност за посрещнат застудяването и евентуален сняг.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички