Пускат движението по пътен възел „Яна” на 19 август

Пускат движението по пътен възел „Яна” на 19 август  | StandartNews.com

София. Скоро пускат движението по пътен възел „Яна". Комисия за Акт 15 на Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ) работи за приемане на директното трасе от „Връзката на автомагистрала „Хемус" със СОП – п.в. „Яна". Движението по новия автомагистрален участък ще бъде пуснато на 19 август. Това пише в съобщение от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ).

Строителните работи на директното трасе вече са завършени и е назначена комисия, която ще работи до 19 август за приемането на строителния обект и въвеждането му във временна експлоатация, съобщават още от АПИ. Новият автомагистрален участък ще бъде пуснат веднага след подписването на Акт 15.

В момента се довършва подравняване на откосите на насипите и строителят прави бележки по хоризонталната маркировка. Почиства се пътното платно за по-голяма безопасност на движението.
Директното трасе е с общата дължина 8,46 км. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз, както и от държавния бюджет чрез Оперативна програма „Транспорт" 2007 - 2013 г.

По-рано днес столичният кмет Йорданка Фандъкова проведе разговор с директора на Агенция „Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров, съобщиха от Столична община. Тя поиска от него преминаването на автомобили през пътен възел „Яна" още тази събота и неделя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай