Пускаме климатика и телевизора с GSM

Пускаме климатика и телевизора с GSM | StandartNews.com

Българска разработка прави от панелните жилища "умен" дом

Панелните жилища може да бъдат превърнати в "умен" дом с помощта на разработка на българска компания. На 45-то поредно издание на специализираното изложение за архитектура, строителство и обзавеждане "Стройко 2000" в НДК българска компания показва за пръв път най-новата си разработка - система за автоматизация на целия дом. Разработката се казва "She" и интегрира в себе си 3G модул, Wi-Fi, сензори за температура, влажност, светлина и чистота на въздуха, приемник и предавател на инфрачервени лъчи и радиочестотни вълни. Така "She" може да управлява телевизори, аудиоуредби, климатици, кафе машини и всеки друг електроуред, който използва дистанционно управление, чрез приложение, което се инсталира на мобилния телефон. Така можете да си пуснете климатика малко преди да се приберете вкъщи.

На изложението представят и отоплителни системи, както и норвежки печки и камини, които може да създадат уют и топлина в дома ви през наближаващата зима.

Забелязва се засилено участие на изложението на фирми от Русия, Македония, Румъния, Литва и Украйна. Може да намерите различни видове паркети, лампи, врати и килими на атрактивни цени. Повечето фирми предлагат отстъпки, стигащи до 20%. Изложението ще продължи до 18 октомври.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай