Провал за Айфеловата кула

Тя се оказа най-разочароващата туристическа атракция в света

Провал за Айфеловата кула | StandartNews.com

Айфеловата кула се оказа най-разочароващата туристическа атракция в света. От британския портал за пътувания Tripadvisor изготвиха класация със забележителностите, от които хората най-много се оплакват и символът на Франция оглави списъка. 

За да определят времето, прекарано в писане на рецензии с оценки, включващи определения като „лошо“ и „ужасно“, експертите изчислиха средния брой думи в тях и разделиха този показател на средния брой думи, въведени в минута. Кулата в Париж води с огромна преднина пред други световни забележителностиПътуващите са прекарали 402 часа, или почти 17 дни, говорейки за разочарованията си от нейното посещение. 

41 часа или почти два дни са отделили туристите от цял свят, за да опишат недоволството от екскурзията си до римския Колизеум. Малко по-малко време - 33 часа или ден и половина - туристите са посветили на изброяването на недостатъците на визитата до лондонския Биг Бен.

Сред първите десет атракции, които са най-разочароващи за пътешествениците се нареждат пирамидите в Гиза, Статуята на свободата в Ню Йорк, Холивуд, Оперния театър в Сидни, Тадж Махал, Берлинската стена, Големия каньон и Великата китайска стена, пише БГНЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай