Протестът пародира деветосептемврийска манифестация

Протестът пародира деветосептемврийска манифестация | StandartNews.com

София. На 88-я ден от началото на демонстрациите срещу правителството на Пламен Орешарски протестиращите отново проявиха изобретателност и превърнаха събитието в пародия на деветосептемврийска манифестация. Още преди 19 часа в София започнаха да се събират хора с чавдарски връзки, а някои и в пълен екип с бели ризи.

Сборният пункт отново беше на площад „Независимост" пред Министерския съвет, след коет шествието се придвижи до Народното събрание, а една част и към Орлов мост. Според оценка на участници броят на хората е бил около няколкостотин души.

Плакатите в понеделник също бяха пародийни, със сърп и чук и надписи като: „Ти! Подаде ли си оставката?", „На партията – вярност, на народа – чиста вода", „Олигарси от всички страни – съединявайте се", „Да живее Евразийският съюз", „Обръчи от фирми – напред!", „Сорос, враг №1 на тутраканската селищна система".

Вестник „Протест", който традиционно се раздава на демонстрантите, в понеделник се казваше „Работническо дело".

В Пловдив също се събраха няколко десетки души, които протестираха пред сградата на общината. Тази вечер той е съпроводен от „протестен концерт" на джазмена Огнян Видев. За да свири в Пловдив той е отложил свое участие в столицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай