Четвъртък,

Продават най-милото на Елвис Пресли

От: Стандарт -
1096
Продават най-милото на Елвис Пресли
A
A
A

На аукциона Mecum е поставен за търг рядък Harley-Davidson FLH от 1976 г., принадлежал на легендарния музикант Елвис Пресли. Подробностите се съобщават на сайта на аукционната къща.

Мотоциклетът е част от серията юбилейни модели Harley's Bicentennial run, която беше пусната в чест на 200-годишнината на Съединените щати. Произведени са общо 750 бройки Harley-Davidson FLH.

Елвис Пресли си купува мотоциклета около година преди смъртта си през 1977 г. Това е и последният Harley-Davidson в колекцията на музиканта.

Harley-Davidson FLH е отлично съхранен и изглежда като нов. Пробегът на мотоциклета е само 2029 км.След смъртта на музиканта, хотел в Ню Джърси е купил този Harley-Davidson FLH за рекламни цели. През 1983 г. той попада в Pioneer Museum в Южна Дакота.Мотоциклетът е боядисан в синьо и черно с юбилейни декорации. Той е оборудван с оригиналния 1.2-литров V-twin двигател, който е съчетан с четиристепенна скоростна кутия.

Новият собственик на Harley-Davidson FLH ще получи оригинален комплект ключове и автограф на музиканта. Включена е и цялата документация.

Аукционната къща не назовава приблизителната цена на мотоциклета. 

auto.blitz.bg

 


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com