Продължава отводняването на Бургас

Продължава отводняването на Бургас | StandartNews.com

Бургас. Продължава отводняването на Бургас, каза кметът на града Димитър Николов пред "Фокус". „Имаме екипи, които са в центъра на града и в квартал „Победа". Пътните инженери обследват критичността на двата моста в Маринка и село Извор, тъй като има голям риск за тях. Другата критична зона е „Ченгене скеле" , там с колегите ще преценим каква по-спешна реакция да предприемем и описване на материалните щети", обясни градоначалникът.

Близо сто души от общините Бургас и Приморско са прекарали нощта извън домовете си, пише БГНЕС.

Днес спортните и културни прояви в Бургас ще започнат с минута мълчание в памет на жервтите на вчерашния потоп в общината.

"Към момента няма бедстващи хора. Електричество има навсякъде в пострадалите от пороите морски общини. Проблеми с водата има само в село Веселие, община Приморско, но проблемът за момента е решен с водоноски", каза кметът на общината Димитър Германов.

Мостово съоръжение в село Веселие е прекъснато в следствие на водната стихия. Напълно разрушено е и мостово съоръжение в село Ново Панчaрево, има частично нарушаване на целостта на моста към село Писменово, много разрушени пътища.

Хората от Приморско, които са нощували извън домовете си, са били 60. Те са били настанени в частни приемни домове, а шест семейства от село Ясна поляна са отседнали в читалището.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай