Пребиха лидера на ГЕРБ в Белица

Пребиха лидера на ГЕРБ в Белица | StandartNews.com

Грозните сцени в община Белица стигнаха и физическо насилие. Посред бял ден, към 12,15 часа в сряда пред сградата на кметството в планинския град, бе пребит местният лидер на ГЕРБ Иван Стойчев. Той седял в кафене и се скарал на политическа тема с трима поддръжници на ДПС. Те скочили и го свалили с шамари и ритници на земята. „Към нападателите се присъединили още 6-7 младежи. Намерих го безжизнен на земята, но контактен. Някои от нападателите са местни момчета, други не са. Има полиция, нека разследва", каза кандидатът за кмет на ГЕРБ в Белица – Иван Богданов.

Той остана трети на първия тур на кметските избори. Вторият Муса Палев обаче се отказа и така Богданов има шанс да се яви на балотаж срещу кандидата на ДПС Радослав Ревански, който получи най-голяма подкрепа на изборите за общински управник. Решението трябва да вземе ОИК днес в късния следобед. Заради това в общината има огромно напрежение, признаха и от двата лагера.

Пострадалият е закаран с линейка до болницата в Разлог, където му е оказана медицинска помощ. После е транспортиран в Спешно – приемно отделение на МБАЛ – Благоевград. По първоначални данни е с комоцио, има открита рана на главата и травми по единия крак. Няма опасност за живота му, скенер ще установи дали има някакви фрактури и вътрешни наранявания. Ще остане под лекарско наблюдение. Стойчев, който е бивш футболист и треньор, е дал сведения пред дошлите на мястото на инцидента полицаи. В момента полицията издирва побойниците, които са се укрили. За случая е уведомена и Районна прокуратура – Разлог. Разпитани са свидетели на побоя. Поред полицията скандалът ебил между петима души.

От ГЕРБ са категорични, че Стойчев е нападнат и бит от активисти на ДПС. „Обади ми се нашият кандидат за кмет Иван Богданов, каза ми, че Иван е на плочките в безсъзнание. Цяла сутрин там е имало джипове с непознати млади и яки момчета. Това е безумие, настоявам полицията да си свърши работата и да залови биячите", каза лидерът на ГЕРБ в Пиринския край Даниела Савеклиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай