Пожарът до Сънито погълна 3 коня и кола (обновява се)

Пожарът до Сънито погълна 3 коня и кола (обновява се) | StandartNews.com

Огромният пожар между Слънчев бряг и Свети Влас погълна три коня и лека кола, съобщава Novini.bg. Огънят е тръгнал от сухи треви и храсти на голяма площ. 6 противопожарни екипа от Несебър, Бургас и Поморие се борят със стихията. Пламъците са стигнали до конюшня и са изпепелили 3 коня и автомобил. Задимяването е огромно. Пътят Бургас - Варна е замъглен и това затруднява движението.

Трафикът се регулира от 3 полицейски автопатрула. Пожарът се разраства, за което допринася и ветровитото време.
От МВР призовават шофьорите да шофират с повишено внимание. Няма сигнали за пострадали хора, но остава опасност от евакуация на съседни хотели. . Усилията на пожарникарите са насочени най-вече към неутрализиране на възможността пламъците да се прехвърлят към сградите на комплекс "Съни бийч Хилс", които са разположени до мястото на инцидента.

Туристи обвиниха институциите в курорта за бавна реакция. "Пожара го наблюдавам от 13:30 от комплекс на Хармони.
Не беше голям, но липсата на пожарникари го направи голям. С голямо закъснение пристигна 1 пожарна, другите дойдоха, чак след като се видя че са застрашени близките комплекси. От туткане стана тя каквато стана", пише турист в социалните мрежи.

Приблизително 150 дка. сухи треви и храсти са изгорели при пожара, възникнал около 14.14 ч. днес в гористата местност, разположена край "Ханска шатра" в Слънчев бряг, съобщи последно МВР. Огънят е локализиран от общо 6 противопожарни екипи от Несебър, Бургас и Поморие, служители от Държавно горско стопанство – Несебър, Община Несебър и доброволчески отряди. Действията на пожарникарите са силно затруднени от високите температури и отривистите пориви на силния вятър.

Пътният трафик по главен път Бургас – Варна обаче все още е затруднен, поради задимяване на района. Три полицейски автомобила с униформени подпомагат водачите на МПС при шофирането им в условията на намалена видимост. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай