Попова дарява 300 тома книги на президентството

Попова дарява 300 тома книги на президентството | StandartNews.com

Вицепрезидентът Маргарита Попова обяви, че дарява 300 тома книги на библиотеката в президентската институция. Това заяви тя по време на дискусията на вестник "Стандарт", дала начало на вота в кампанията "Чудесата на България" в Асеновград.

Именно вицепрезидентът даде старт на гласуването, което през тази година ще избира най-добрите атракции в пет категории - съкровища, туристическа атракция, археологически открития, манастири и музеи. Ако няма човешки капитал, този свят ще загине. Затова и духовността и запазване на националната ни идентичност е от изключително значение. Това обяви Попова, обяснявайки жеста си с дарението на книги.

Според нея всички политици трябва да четат и да държат на нощното си шкафче книги, в които да си водят бележки. Трогнат от дарението на вицепрезидента, издателят Иван Гранитски обяви, че ще дари от себе си още 200 тома за президентската институция.

Също толкова книги с българска класика и литература ще получи и храмът "Свети Висарион Смолянски", който утре чества 10-годишнина. По повод празника основният дарител в храма адвокат Тодор Батков и съпругата му също правят мащабно дарение. Те ще подарят 50 икони от ХVІІІ и ХІХ век, които са събирали през годините, да бъдат изложени в криптата на храма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай