Помните ли кинолегендата Иван Иванов? Направи чудо в панагюрско село

Големият актьор засрами мнозина

Помните ли кинолегендата Иван Иванов? Направи чудо в панагюрско село | StandartNews.com

След като два пъти надви коварната диагноза рак, голямата звезда на българското кино Иван Иванов е станал благодетел №1 на параклиса в панагюрското село Оборище, където от години живее. Заедно със съпругата му Петя съвсем наскоро са дарили на храма специален кръст. Те били и сред най-дейните участници в издигането му с безвъзмезден труд и средства. За всеки голям християнски празник посещавали черквата, свещи за здраве са запалени и на 16 декември, когато кинолегендата стана на 72 години, предаде „Ретро”.

За рождения си ден кинолегендата е поръчал на жена си Петя Силянова, както всяка година, да му приготви един от специалитетите си – пуешко с боровинки. Край масата ще седнат тази вечер заедно с двамата синове – Георги от първия брак на Иван, и Стефан, известен с рапърския си псевдоним Уош МС. На рождения ден на актьора ще присъстват и внуците му, най-малкият от които тъкмо проходил. Иван-младши е дете на Стефан и половинката му Поли, а на прощъпулника му преди месеци хванал микрофона и очевидно щял да върви по стъпките на своя баща.

Пенсионер отдавна, Иванов се е отдал на писане, работа по двора и по къщичката си. За уюта вътре пък се грижи обичаната му съпруга. Тя успява да съчетава работата с домакинството и няколко пъти в седмицата пътува от село Оборище до София, за да играе в театъра. Заради скромните им доходи продължава да се занимава и с дублаж, за да припечелва още средства. Въпреки че не тънат в лукс и не се ширят в палат, актьорското семейство е непълнило къщата си със спомени, а през пролетта, лятото и есента дворът им е истинска райска градина.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай