Полицията на крак заради 11 000 студенти в Банско

Полицията на крак заради 11 000 студенти в Банско | StandartNews.com

Благоевград. Наплив от гръцки и български студенти се очаква в Банско за 8 декември. 11 000 младежи ще окупират курортния град този уикенд. 8000 български и 3000 гръцки студенти ще празнуват в града под Тодорка. Това съобщиха от сектор "Охрана на обществения ред" при ОД МВР - Благоевград.

"Уточнени са всички хотелски комплекси, почивни бази и увеселителни заведения, където ще празнуват студентите. На тези места ще има засилено полицейско присъствие", твърдят от полицията.

В Благоевград са резервирани всички заведения, областният град е предпочетен за 8 декември от студенти от ЮЗУ "Неофит Рилски" и Американския университет. В Разлог на своя празник ще купонясват около 2400 студенти, в Сандански, Мелник и Рожен – близо 1000. Органите на реда увериха, че е създадена необходимата организация за сигурността на празнуващите младежи. Акцентът е поставен върху пропускателния режим -няма да се допускат лица, които нямат нищо общо с организираните празненства. Във всички заведения са извършени проверки за пожарната безопасност.

За студентския празник ще бъдат командировани в Банско 10 униформени от Благоевград. Предвидено е съсредоточаването на полицейски сили и около финансовите институции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай