Плът и блясък в НДК

Плът и блясък в НДК | StandartNews.com

Традиционно годишните музикални награди на телевизия "Планета" бяха раздадени на пищна церемония в НДК. В зала 1 парадът на лъскави тоалети, огромни деколтета и оскъдни бодита вървеше успоредно с лайфа или плейбека на поредната фолк дива. Водещи на церемонията бяха Кали и колегата й Борис Дали, а ководеща - Магда.

Сред гостите се забелязаха проф. Николай Овчаров, Калин Сърменов, Нели Рангелова, Жени Калканджиева, Петко Димитров. Галена и Коцето очаквано отнесоха приза за номер едно (тя за втори път). Стилната Анелия, избрана за "Фолк идол", получи и специалния приз на радио "Веселина" за "Най-излъчвана песен" с хита "Искам те, полудявам". Статуетката взе дъщеря й Ивон, тъй като певицата още не бе готова да излезе на сцената. "Режим Неприлична" на Преслава бе определена за песен на годината.

Емилия откри голямото шоу с изпълнение на живо. Гласът й звучеше доста по-различно и дрезгаво от това, което чуваме в готовите парчета, които се въртят по телевизията. Тя получи и отличието за артистично присъствие във видеоклип. Андреа, която често гастролира в чужбина, бе обявена за "Посланик на българската музика зад граница".

Специална награда за "Стил и елегантност" получи Цветелина Янева, чието чувствено парче "Без думи" бе обявено за баладичен хит.

"Фолклорен изпълнител/формация" на 2013-а стана Нелина, а след оспорвана надпревара призът за албум отиде при Глория и "Пътеки". Тя бе удостоена и със специалната награда на портал Signal.bg за цялостно творчество. Най-гледаният клип в Youtube за 2013 г. се оказа "Kiss me, baby" на Теди Александрова и Джамайката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай