Папараците се смилиха над Хари и Меган

Херцозите заведоха дело, твърдейки, че Арчи е бил сниман незаконно

Папараците се смилиха над Хари и Меган | StandartNews.com

Принц Хари и Меган Маркъл са постигнали споразумение с фото агенцията, която снима непълнолетния Арчи у дома им без разрешение. Херцозите на Съсекс заведоха дело през юли, твърдейки, че неназовани папараци са снимали незаконно сина им с дронове и хеликоптери близо до частната резиденция на семейството в Калифорния, когато бебето беше на 14 месеца.

Съдебните документи, подадени до Върховния съд на окръг Лос Анджелис, показват, че „X-17“ се е съгласила да спре да разпространява снимки на Арчи с баба му - майката на Меган, в градината на семейната резиденция и да предаде оригиналните снимки и всички копия на семейството. Освен това X-17 се извини на семейството.

„Агенцията също така се съгласи да заплати част от съдебните разноски на семейството“, каза техният адвокат Майкъл Кемп.

Междувременно Хари и Меган се свързаха с нобелистката за мир Малала Юсафзаи за предизвикателствата пред момичетата за достъпа до образование по време на пандемията, съобщи Асошиейтед прес. Разговорът ще бъде излъчен в YouTube канала и в уебсайта на фонда на 23-годишната активистка в неделя, когато е Международният ден на детето-момиче на 11 октомври.

Във видеочата с Малала, внукът на кралица Елизабет Втора и съпругата му обсъждат как пандемията е въздействала диспропорционално върху достъпа до образование на момичетата по света. Изследване на Фондация Малала установи, че 20 милиона момичета от средното училище няма да се върнат в класните стаи след приключването на пандемията.

Юсафзаи, която бе простреляна в главата заради кампанията си за образование на момичетата в Пакистан през 2014-а, стана най-младата лауреатка на Нобелова награда. Тя завърши философия, политика и икономика в Оксфорд през месец юни. Херцогинята на Съсекс също води кампания за образование на момичетата. Тя говори за равенството между половете на различни форуми, включително и на конференцията на ООН за жените през 2015-а.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай