Овчарят милионер се стяга за екскурзия до Англия

Овчарят милионер се стяга  за екскурзия до Англия | StandartNews.com

Много жени ми се предлагат след печалбата, хвали се Здравко

Парите са, за да се печелят. Спечелените пари са, за да се харчат. Това заяви вчера за "Стандарт" овчарят милионер от петричкото село Първомай Здравко Траянов. 60-годишният мъж похарчи над 200 000 лева, за да закупи имот на горското. В парцела бе ипотекираният цех за производство на мебели на племенника му Андон.

"Сега всичко е наше. Това момче съм го отгледал от малък, син е на сестра ми. Има доста работа, но не му помагам, защото трябва да се оперирам от херния. Нямаше как да не му помогна за бизнеса, тези 1,6 милиона лева няма да ги нося на другия свят, трябва да ги харча. А няма по-добро нещо от това да помогнеш", каза Здравко. Бившият вече овчар все още не е направил предвидената екскурзия до Дубай. Напоследък обаче променил дестинацията и е решил да отскочи за седмица до Англия. Засега пътува до съседните ни държави Македония и Гърция, където има много приятели. "Но това не го броя за екскурзия, в Гърция съм работил като овчар 19 години. Не крия, че на ден си пийвам по 1-2, най-много 3 ракии.

Който се крие, той пие повече

Много жени ми се предлагат след печалбата. Но знам, че жената е като змията, настъпиш ли я по опашката, ще те ухапе. Всички гледат парата", твърди бай Здравко. Той си построил двуетажна къща в имота, който купил. Сградата е на площ от 120 квадратни метра. Все още обаче не живее в нея. Трябва да изсъхнат мазилките, тогава ще се нанесе сам като новодомец. Всичко е направил по правилата в постройката - бани, тоалетни, отопление, веранди. "Печалбата не ме промени, същият човек съм си. С тези, които са били добри с мен, съм добър. С тези, които са се държали зле с мен, няма как да съм добър. Приключих и с работата. Колкото съм се трудил, толкова. Сега е време да поживея като бял човек. Пожелавам го и на вас, и на всеки да има моя късмет. Че има много бедни хора, други пък нямат работа и мизерстват", споделя тотомилионерът от село Първомай.
Разкрива, че скоро ще започне с пътуванията, за да види непознати държави и места. Ще стигне и до Дубай. Късметлията вече не е овчар, но редовно се вижда с бившия си работодател Стоян Милев. Тази събота ще ходят двамата на пазар на агнета в Гърция. Здравко ще избере животни за стадото на Стоян, тъй като тези неща са му ясни. В селото се говори, че племенникът му Андон не му дава повече от 100 лева на ден, за да не злоупотребява с харченето и с пийването. "Няма такова нещо,

сам разполагам с парите си

Няма да ги харча за глупости. Но с този късмет си заслужих добри старини. Няма обаче да забравя хората, които са ми помагали", твърди той.

Не крие, че Стоян Милев му подал ръка в труден момент. Наел го като овчар, за да гледа стадото му от 180 овце. Затова винаги е готов да му помогне. "Фишът ми пусна Стоян, но той дори и за миг не помисли да ме измами и да прибере печалбата за себе си", разказва Здравко.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай