Отново километрично задръстване на "Тракия"

Отклоняват от магистралата движението към Пловдив

Отново километрично задръстване на "Тракия" | StandartNews.com

Пазарджик. И днес са се образували километрични колони от автомобили в участъка на 61-вия и 65-ия километър на автомагистрала "Тракия" в посока София. По първоначални данни колоната е от пет километра, но расте с всяка изминала минута.

Както агенция Стандарт Нюз вече съобщи в района са поставени камери на КАТ.


"Тапата" е заради продължаващите ремонтни дейности при виадукт „Вършилата" - км 61+327, и при с. Церово - км 67+027, по автомагистралата, е въведена временна организация на движението в ляво платно двупосочно.

Заради ремонтните дейности, движението върви изключително бавно. В опашките са попаднали, и бавно се придвижват, много камиони, ТИР-ове, каравани, автомобили с чуждестранна регистрация на гастарбайтери, които пътуват за Западна Европа.

Както и през почивните дни на миналата седмица трафикът е изключително затруднен и натоварен, скоростта е бавна.

За разлика от тогава обаче екипи на „Магистрална полиция" при Областна дирекция на МВР в Пазарджик и Пловдив отбиват товарните камиони от магистралата, за да се отпуши поне малко трафикът.

По-късно бе взето решение  от 16,00 до 18,00 часа движението по автомагистрала „Тракия" в посока Пловдив да се отклонява от пътен възел Мирово, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ). Алтернативният маршрут е през Костенец, град Септември, Пазарджик – автомагистрала „Тракия". Така колоната в посока София ще бъде пусната в повече платна и се очаква да се изтегли по-бързо потокът от коли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай