Още едно българско дете в ромски катун в Гърция

Още едно българско дете в ромски катун в Гърция | StandartNews.com

Солун. Още едно българче бе открито в ромски катун в Гърция, съобщи гръцкият информационен сайт greekreporter.com. Според разследване на прокуратурата в Солун на актовете за раждане за периода 2008-2013 г., едно ромско семейство е декларирало раждане на второто си дете шест месеца след раждането на първото.

Властите са открили семейната двойка и 4-годишното момиче, които живеели в лагер в околностите на Солун. След извършване на ДНК-тест е станало ясно, че мъжът и жената не са биологични родители на детето. Двамата "родители" са задържани и може да им бъдат предявени обвинения в отвличане и незаконно получаване на социални помощи.

Те разказали, че ромско семейство от България им дало момичето, защото не можело да го отглежда. Впоследствие момичето е оставено на грижите на благотворителната организация "Усмивката на детето".

В статията се припомня, че това е вторият подобен случай с дете на български граждани след русокосата Мария, която бе открита в катун в град Фарсала. Разследването на солунската прокуратура в архивите на службите за регистриране на раждания и за социални помощи е установило още шест подозрителни случая, които предстои да бъдат разследвани, съобщи още greekreporter.com.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай