Опашка по морето пред мастер-шефове от Италия и Индия

Опашка по морето пред мастер-шефове от Италия и Индия | StandartNews.com

Бургас се потопи в магията на уникален кулинарен фестивал. Най-доброто от своята кухня представиха майстор-готвачи от САЩ, Унгария, Полша, Израел, Индия, Румъния, Мексико и България. Кулинарният фест в мол "Галерия" бе открит от министъра на туризма Николина Ангелкова и кмета на Бургас Димитър Николов.

Срещу символична такса от 3 лева всеки любител гастроном можеше да опита невероятни кулинарни изкушения от всички краища на света. Щандът на Италия очаквано бе затрупан от прочутата паста и черен ориз, а Полша предложи традиционна зеленчукова салата с майонеза. Щандът на Румъния привличаше като магнит с месни деликатеси от наденици, луканки и пушени филета. Не липсваше и традиционната румънска мамалига. Индия представи над 100 вида екзотични подправки, а щандът на Мексико - царевичен чипс с чедър сос.

Фестивалът се организира в партньорство от Министерство на туризма, GTC България, Кулинарна Академия HRC, Международен женски клуб, 18 чуждестранни посолства и със съдействието на община Бургас и медийното партньорство на вестник "Стандарт". Кулинарното събитие е с благотворителна кауза, а събраните средства ще бъдат предоставени на Общинския фонд за семейства с репродуктивни проблеми.
"Бургазлии са хора, които експериментират и търсят новите вкусове на съвременните кулинарни гозби. Това мащабно събитие се случва в началото на един предстоящ силен летен сезон", каза кметът Димитър Николов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай