Опашка от тирове до Одрин

Опашка от тирове до Одрин | StandartNews.com

Опашката от тирове от Турция, които не могат да преминат границата при Капъкуле-Капитан Андреево, стигна до центъра на Одрин. Чакането се дължи на операцията на ГКПП "Лесово-Хамзабейли" миналата неделя, при която бяха задържани български митничари и броят на служителите бе намален, смята кореспондентът на в. "Заман", цитиран от БГНЕС. Заради това обработката на документите и проверките на тежкотоварните камиони става прекалено бавно. Много от тях са се пренасочили към ГКПП "Капъкуле-Капитан Андреево" с идеята, че там ще успеят да преминат по-бързо.

Митничари проверявали всеки камион със скенер и това бавело колоната, съобщи пък бТВ. Шофьори обясниха, че митничарите си го изкарвали на тях, за това, че са ги хванали с рушвети.

Междувременно недекларирани стоки и текстилни изделия, имитиращи известни търговски марки, откриха и задържаха служителите от мобилни митнически групи на митнически пункт "Лесово". Това стана няколко дни, след като ДАНС и прокуратурата арестуваха цяла група митничари начело с началника на пункта Димитър Колев, разобличени в корупционна дейност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай