Обявяват резултатите на натровените в Рибарица деца

Обявяват резултатите на натровените в Рибарица деца | StandartNews.com

Очаква се днес да станат ясни резултатите от взетите проби и направените изследвания на децата от Варна, за които има съмнение, че са с хранително отравяне. Във вторник вечерта шест от тях, които са били на лагер в тетевенското село Рибарица бяха настанени в болница със стомашни болки и висока температура.

Към момента само едно от децата все още е под наблюдение в Инфекциозното отделение на ловешката болница. Състоянието му е стабилно. Останалите, които бяха приети в лечебното заведение си тръгнаха по настояване на родителите им.

От Регионалната здравна инспекция в Ловеч са взели проби от всичките 39 деца, които от началото на седмицата са на лагер в хотел в Рибарица, от техните учители, персонала на ресторанта и този в сладкарския цех, откъдето са доставени торти. Проби са взети и от повърхностите в кухнята на ресторанта, питейната вода и водата в басейна. Проверка на консумираната храна и продуктите в ресторанта на хотела е извършена от Агенцията по безопасност на храните, която ще обяви резултатите до няколко дни. До тогава кухнята към ресторанта, в който са се хранили децата остава затворена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай