Община Добрич откри банкова сметка за дарения

Община Добрич откри банкова сметка за дарения | StandartNews.com

Добрич. Община град Добрич открива банкова сметка, на която гражданите, които имат възможност и желаят да дарят средства за пострадалите от природното бедствие могат да го направят.

Община град Добрич
BIC SOMBBGSF
Общинска банка АД
IBAN BG 06 SOMB 9130 84 10000644
Код за вид плащане: 44 51 00

От кметството съобщиха още, че в събота и неделя от 9.00 до 16.00 часа ще е отворен Центърът за услуги и информация в общината, където пострадалите от наводнението и претърпели имуществени вреди могат да депозират заявления по образец и декларации за удостоверяване на претърпените вреди.

Осигурени са технически специалисти, които да оказват съдействие.

Областният управител информира пострадалите граждани, че предстоят социални оценки за получаване на еднократна финансова помощ по Закона за социално подпомагане в размер на до 325 лв.

Директорът на ОС „Социално подпомагане" Добрич, Магдалена Миткова, че се създава организация в тази насока и дейностите ще продължат и в събота и в неделя. По разпореждане на министъра на труда и социалната политика Хасан Адемов в спешен порядък териториалните структури на АСП и АЗ предприемат съответните действия.

Еднократната помощ в размер до 325 лв. ще бъде отпусната на тези лица и домакинства, които имат право, съгласно Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане за покриване на инцидентно възникналите нужди след наводнение. Средствата се отпускат от Министерството на труда и социалната политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай