Ново обвинение срещу Харви Уейнстейн

Поредната жена твърди, че продуцентът упражнил сексуална агресия върху нея

Ново обвинение срещу Харви Уейнстейн | StandartNews.com

Харви Уейнстейн бе обвинен за пореден път в сексуално посегателство. Кая Сокола твърди, че продуцентът упражнил сексуална агресия върху нея, когато била на 16. През 2002-а двамата се запознали на гала вечеря, организирана от нейната модна агенция. Той уговорил обяд с нея, за да обсъдят бъдещата й кариера. Когато я взел с колата си обаче, не я откарал в ресторант, а в апартамента си в Сохо. Там продуцентът насилствено я принудил да го пипа за слабините, докато се той се заиграва с нея.

Официалното оплакване гласи: „Сокола - ужасена и на ръба на сълзите, проявила съпротива и отказала да продължи „играта“. Тя нямала намерение да се вижда с него и дори не разбрала кога срещата им е била уговорена. Харви Уейнстейн я заплашил и я „насърчил“ с твърдения, че Пенелопе Крус и Гуинет Полтроу дължат кариерите си на него. Той й заявил, че тя повече няма да си намери работа, ако не изпълнява нарежданията му.“

Жената подала жалбата си срещу Харви още през 2018-а. Тогава тя не била назована по име, а адвокатът на Уейнстейн нарекъл нападките „нелепи“. Сокола сега е на 33 години, а предполагаемата случка се е разиграла преди 17. Тя твърди, че благодарение на скоро приетия закон „Child Victims Act“, още има правото да подаде граждански иск. Новият акт позволява на хората, които са били насилвани като деца, да съдят виновника си, докато не навършат 55.

„Когато бях на 16, дойдох тук от Полша, за да работя като модел и да стана актриса. Това беше мечтата ми. Но малко след като пристигнах в Ню Йорк, станах жертва на Харви Уейнстейн. Живея с травмата и до днес“, каза Сокола в изявлението си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай