Новините се раждат в НДК

Глезят репортерите с плазми, кът за интервюта и светкавичен Wi-Fi

Новините се раждат в НДК | StandartNews.com

Вземат на стаж 10 студенти по журналистика от Алма матер

София. От четвъртък новините ще се раждат в центъра на София - в новия, модерен пресцентър на Националния дворец на културата (НДК). Капацитетът му е между 60 и 120 седящи места и оборудването - последен писък на техниката. Мултимедийните презентации ще текат на три огромни монитора, а за качествения звук ще се грижи модерна озвучителна техника.

Най-голямото предимство на Пресцентър НДК, разбира се, е неговата локация в сърцето на София. Бонусът за журналистите пък е, че ще се радват на специално обособено място за интервюта, където да свършат работата си на спокойствие след пресконференцията. Благодарение на бързата Wi-Fi връзка пък без проблем ще могат да изпращат материалите си до редакциите минути след "раждането" на новината.

Акцент в дейността на модерния пресцентър ще са културните събития в страната, както и дейността на НДК. Залата е идеално място не само за пресконференции, но и за малки конференции, симпозиуми, открити лекции и промотиране на арт събития. От НДК ще работят с Министерство на културата и ще предоставят - дори безвъзмездно - пресцентъра на артисти и учени. Той ще е и единственият у нас, който осигурява лесен достъп за хората с увреждания чрез механизирана рампа на входа.

През октомври Пресцентър НДК ще отвори вратите си и за студентите от Факултета по журналистика на Алма матер, като даде шанс за стаж на десетима от тях. Повече информация за възможностите, които той предлага, вече има на интернет адрес www.press.ndk.bg.

"Коледа в Пасажа" по празниците

"Коледа в Пасажа" е една от изненадите, които готвят на столичани от НДК и фондация "София диша", научи "Стандарт". Фестът, който през лятото превзема малките улички на града, по празниците ще се премести на закрито. Идеята е по коледните и новогодишните празници арт хепънингите да намерят подслон в т.нар. Пасаж на Двореца на културата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай