Нова прогноза! Кога свършват потопите

В четвъртък и петък се очаква повишение на температурите.

Нова прогноза! Кога свършват потопите | StandartNews.com

Валежи от дъжд се очакват днес над западната половина от страната. В сила е предупреждение от първа и втора степен - код жълто и код оранжево за по-интензивни валежи, главно в планините и планинските райони. Остават условията за гръмотевици и градушки.

Повече слънчеви часове и почти без валежи ще е в източните части на страната. Вятърът ще е слаб от северозапад. Максималните температури ще са в широки граници, от 16 - 18° в Северозападна България до 24 - 26° в югоизточните райони, в София - около 20°.

До полунощ валежите почти навсякъде ще спрат. Минималните температури утре ще са от 13 до 17 градуса, а максималните - от 23 до 28 градуса, в София около 23. Валежи, придружени от гръмотевици, ще има на места, отново главно в западната половина от страната. В Източна България ще духа слаб вятър от изток-североизток. Валежи и гръмотевици ще има и над планините от Западна и Централна България. Там вятърът ще бъде слаб с посока от югоизток.

Максималните температури в курортите слабо ще се повишат и ще са между 11 и 15 градуса.

Много слънчеви часове ще има по Черноморието с изключение на северното крайбрежие, където на отделни места там след обяд се очакват валежи. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са от 23°до 25°. Температурата на морската вода е 20 - 22°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В четвъртък и петък се очаква повишение на температурите. В източните части на страната ще има повече слънчеви часове, докато над западните се очакват валежи и гръмотевични бури. През почивните дни вече и в източните райони ще има валежи, придружени от гръмотевици. Има вероятност за интензивни явления и градушки на повече места в страната, а температурите ще се понижат с 4 - 5 градуса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай