Нина Николина с молба към Свети Георги

Певицата пусна концертен запис на прочутата песен от фолклора

Нина Николина с молба към Свети Георги | StandartNews.com

Нина Николина пусна прочутата песен за Свети Георги – не само за феновете си, но и за всички меломани, които имат нужда от изкуство в  социалната изолация.

„В дни като тези можем да се уповаваме само на вярата. И да се надяваме молитвите ни да бъдат чути. Ето защо избрах концертния запис на „Свети Георги“, чийто текст е  актуален и днес: „Свети Георги, тебе молим с нас по пътя да вървиш. Свети Георги, тебе молим дай ни сила с нашата орис, пак да се преборим“, сподели Нина Николина. 

„Свети Георги“ - както и другите проекти на Нина Николина на музикалната, театрална сцена и в киното в съвременен прочит - запечатват в кратки музикални форми уникалността на българския фолклор, който нашепва легенди, разказва традиции, помогнали да опазим духа си до днес.

Песента „Свети Георги“ звучи в микс от етно, джаз и класика. Видеоклипът и аудиото на „Свети Георги“ са записи от концертите на Нина Николина и русенска филхармония  „Класика & Традиция“ 2019/2020 , което премина с  успех, при пълни зали през  Бяла, Русе, Варна, Кърджали, Хасково, Плевен и Габрово. Нина Николина очаква края на извънредното положение, за да обяви нови дати за турнето с оркестрацията и под диригентската палка на Георги Милтиядов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай