Ненчо Балабанов с благотворителен ЧРД

Ненчо Балабанов не иска подаръци за рождения си ден, а да се помогне на деца с муковисцидоза

Ненчо Балабанов с благотворителен ЧРД | StandartNews.com

Родни звезди създадоха песен и късометражен филм, посветени на битката с муковисцидозата

Актьорът дарява средствата от купона си на 17 април за болни деца

Ненчо Балабанов ще дари всички средства, събрани на рождения му ден на 17 април, на деца, болни от муковисцидоза. Актьорът ще се включи в мащабна информационна кампания за създаване на медицински центрове за болестта у нас. Затова той пожела парите за неговите подаръци да бъдат дарени на място, в "Роял пиано клуб", където от 19.30 ч. ще е купонът. Ненчо и негови колеги ще представят там песента "Протегни ръка".

Парчето е посветено на битката с болестта на 65-те рози, както се нарича тази диагноза. Събитието се провежда с подкрепата на Столична община. Проектът е дело на Асоциация "Муковисцидоза" с безвъзмездната подкрепа на Светлин Къслев (музика), певицата Весела Бонева и трио "Хипнотик". Видеото е със специалното участие на прима балерината на Националната опера и балет Марта Петкова.

Участват и децата от вокална детска формация "Мики Маус". В главната роля е петгодишната Рая, която се бори с коварната болест. Ненчо Балабанов участва и в късометражен филм за живота и бъдещето на децата и младите хора, носещи 65 рози в себе си. В лентата са се включили и Тереза Маринова, Евгени Иванов, Белослава, Веси Бонева, Любо Киров, Гери Турийска, Дичо, Краси Радков, Орлин Павлов, Драго Симеонов и Златка Димитрова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай