Немският Дядо Коледа получи 302 000 писма

Немският Дядо Коледа получи 302 000 писма | StandartNews.com

Немският Дядо Коледа е получил тази година 302 000 писма в неговата пощенска станция в град Химелпфорт, съобщи ДПА. Пристигналите от чужбина, предимно от Полша и Тайван, са над 30 000.

Веселият старец в Германия според различните традиции е познат под имената Вайнахтсман, Николаус и Кристкинд. Повечето от авторите на писмата, адресирани до него, са на възраст 5-9 години. Момченцата и момиченцата си поръчват за празника най-вече кукли и влакчета.

Сред най-необичайните желания за подаръци на немските малчугани фигурират водопроводен кран, от който да тече топъл шоколад и миниатюрен автомат за производство на сладолед.

Коледни пощенски клонове по традиция се разкриват в няколко германски града. В Химелпфорт се помещава централната поща на Дядо Коледа. През 2014 г., 20 години след откриването й, пощата там получи рекордните 312 000 писма.

"Дойче пост" всяка година заделя персонал, за да могат всички дечица, писали на Дядо Коледа, да получат съответния отговор. Официалните работни езици в коледните пощи са 17, информира ТАСС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай