Недялко Недялков дава Татяна Дончева на съд за клеветата "ПИК е сайт на Пеевски"!

Недялко Недялков дава Татяна Дончева на съд за клеветата "ПИК е сайт на Пеевски"! | StandartNews.com

Татяна Дончева отива на съд за клевета, пише ПИК. Издателят на информационната агенция Недялко Недялков в близките дни ще внесе граждански иск срещу нея. Причината е нейно изказване пред БНР днес, че „ПИК е сайт на Пеевски".
Недялков е категоричен, че медията е с прозрачна собственост и това може да се види в Търговския регистър, НАП и НОИ - издател на ПИК е „ПИК Нюз" ЕООД, което е 100% собственост на Недялко Недялков.

„Отдавна слушам тъпотиите на Дончева за собствеността на ПИК и внушенията, че съм свързан с Пеевски. Сега го е казала в прав текст. Ще й се наложи обаче да го докаже в съда. Клеветите й уронват доброто търговско имена на фирмата и уязвяват мен като издател", заявява Недялков, цитиран от ПИК.

Издателят обещава агенция ПИК да започне разследване на източниците на финансиране на партията на Татяна Дончева – „Движение 21", както и на рекламните й договори с определени медии.

„Дончева уж е юрист и би трябвало да знае, че празните приказки и клюките нямат общо с правото. Собствеността на ПИК е ясна и зад нея няма офшорки, подставени лица, няма кредити и дължими данъци – за разлика от повечето други български издателства", категоричен е издателят и призовава и други оклеветени медии, наречени от дългогодишната адвокатка на „Мултигруп" без никакви доказателства „сайтове на Пеевски", да си търсят правата в съда.

„В момента обсъждам с юристите ми стойността на иска срещу Дончева и до няколко дни ще го публикуваме целия", уточнява Недялков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай